لیست بهترین غذاهای ایرانی، ایران به عنوان مهد تمدن و فرهنگ، از دیرباز در زمینه آشپزی نیز صاحب نام بوده و غذاهای ایرانی با تنوع و طعم های منحصر به فرد خود، در سراسر جهان شناخته شده اند. انتخاب بهترین غذاهای ایرانی از میان این تنوع شگفت انگیز می تواند دشوار باشد، اما با در نظر گرفتن ذائقه و سلیقه خود و همچنین مناسبت و موقعیت، می توانید بهترین انتخاب را داشته باشید. شما میتوانید خوش طعم ترین غذاهای ایرانی را در رستوران مرشد تجربه کنید.
شناخت انواع غذاهای ایرانی:
• خورشت ها:خورشت ها از محبوب ترین غذاهای ایرانی هستند که با گوشت، سبزیجات و حبوبات تهیه می شوند و در کنار پلو سرو می شوند. برخی از مشهورترین خورشت های ایرانی عبارتند از: قرمه سبزی، قلیه گوشت، فسنجان، خورشت آلو اسفناج، خورشت بامیه و خورشت نخود.
• کباب ها:کباب ها از دیگر غذاهای پرطرفدار ایرانی هستند که با گوشت گوسفند، مرغ، ماهی و حتی سبزیجات تهیه می شوند. برخی از مشهورترین کباب های ایرانی عبارتند از: کباب کوبیده، کباب سلطانی، جوجه کباب، کباب تابه ای و کباب برگ.
• آش و سوپ ها:آش و سوپ ها از غذاهای سنتی ایرانی هستند که در فصول سرد سال طرفداران زیادی دارند. برخی از مشهورترین آش ها و سوپ های ایرانی عبارتند از: آش رشته، آش دوغ، آش کلم، سوپ جو و سوپ مرغ.
• پلو و چلو:پلو و چلو از پایه های اصلی سفره ایرانی هستند و با انواع خورشت ها، کباب ها، خورش ها و یا به تنهایی سرو می شوند. برخی از مشهورترین پلوها و چلوهای ایرانی عبارتند از: پلو زعفرانی، چلو کباب، پلو دمی، پلو بخاری و پلو شیرازی.
دسر و شیرینی ها:دسر و شیرینی ها از بخش های جدایی ناپذیر سفره ایرانی هستند و با تنوع و طعم های بی نظیر خود، هر ذائقه ای را راضی می کنند. برخی از مشهورترین دسرها و شیرینی های ایرانی عبارتند از: باقلوا، قطاب، حلوا، شله زرد، فرنی و یزدی.
انتخاب غذا بر اساس ذائقه و سلیقه:
• اگر طعم های ترش و ملس را دوست دارید: خورشت فسنجان، آش رشته و باقلاپلو را امتحان کنید.
• اگر عاشق طعم های تند هستید: قلیه گوشت، کباب کوبیده و آش دوغ را امتحان کنید.
• اگر به دنبال طعم های ملایم هستید: خورشت آلو اسفناج، جوجه کباب و پلو زعفرانی را امتحان کنید.
• اگر گیاهخوار هستید: آش سبزی، حلیم بادمجان و عدسی پلو را امتحان کنید.
• اگر به دنبال دسری سنتی هستید: حلوا، شله زرد و فرنی را امتحان کنید.
مشاهده منو رستوران مرشد
محبوبترین و بهترین غذاهای ایرانی
انواع کباب های ایرانی و طرز تهیه آنها:
کباب ها از جمله محبوب ترین و خوشمزه ترین غذاهای ایرانی هستند که با تنوع و طعم های منحصر به فرد خود، در سراسر جهان شناخته شده اند. در این مقاله، به بررسی برخی از محبوب ترین کباب های ایرانی می پردازیم و طرز تهیه آنها را نیز به شما آموزش می دهیم.
۱. کباب کوبیده:
مواد لازم:
• ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده گوسفند
• ۱ عدد پیاز
• نمک، فلفل و ادویه جات به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و ادویه جات به خوبی مخلوط کنید.
۲. مایه کباب را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا مزه ها به خورد هم بروند.
۳. از مایه کباب به اندازه یک گردو برداشته و به سیخ های کباب بچسبانید.
۴. کباب ها را روی منقل کباب کنید تا به طور کامل پخته شوند.
۵. کباب کوبیده را با نان، گوجه فرنگی، پیاز و ترشی سرو کنید.
۲. جوجه کباب:
مواد لازم:
• ۱ عدد مرغ کامل
• ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
• ۲ قاشق غذاخوری ماست
• ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو
• ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع
• ۱ عدد پیاز
• نمک، فلفل و ادویه جات به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. مرغ را به قطعات دلخواه خرد کنید.
۲. زعفران، ماست، آبلیمو، روغن، پیاز رنده شده، نمک، فلفل و ادویه جات را با هم مخلوط کنید.
۳. مرغ را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در این مایه قرار دهید تا مزه دار شود.
۴. مرغ های مزه دار شده را روی سیخ های کباب بچسبانید.
۵. کباب ها را روی منقل کباب کنید تا به طور کامل پخته شوند.
۶. جوجه کباب را با نان، گوجه فرنگی، پیاز و برنج سرو کنید.
۳. کباب سلطانی:
مواد لازم:
• ۲۵۰ گرم گوشت چرخ کرده گوسفند
• ۱ عدد سینه مرغ
• ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
• ۲ قاشق غذاخوری ماست
• ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو
• ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع
• ۱ عدد پیاز
• نمک، فلفل و ادویه جات به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. برای تهیه کباب کوبیده، گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و ادویه جات به خوبی مخلوط کنید.
۲. مایه کباب را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا مزه ها به خورد هم بروند.
۳. از مایه کباب به اندازه یک گردو برداشته و به سیخ های کباب بچسبانید.
۴. برای تهیه جوجه کباب، مرغ را به قطعات دلخواه خرد کنید.
۵. زعفران، ماست، آبلیمو، روغن، پیاز رنده شده، نمک، فلفل و ادویه جات را با هم مخلوط کنید.
۶. مرغ را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در این مایه قرار دهید تا مزه دار شود.
۷. مرغ های مزه دار شده و کباب کوبیده را به صورت متناوب به سیخ های کباب بچسبانید.
۸. کباب ها را روی منقل کباب کنید تا به طور کامل پخته شوند.
۹. کباب سلطانی را با نان، گوجه فرنگی، پیاز، برنج و زرده تخم مرغ سرو کنید.
• انواع آش و سوپ های ایرانی(طرز تهیه)
آش و سوپ ها از جمله غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی هستند که در فصول سرد سال طرفداران زیادی پیدا می کنند. این غذاها معمولا با حبوبات، سبزیجات، ادویه جات و گوشت یا مرغ تهیه می شوند و طعمی گرم و دلچسب دارند. در این مقاله، به بررسی برخی از محبوب ترین آش و سوپ های ایرانی می پردازیم و طرز تهیه آنها را نیز به شما آموزش می دهیم.
۱. آش رشته:
آش رشته بدون شک، محبوب ترین و پرطرفدارترین آش ایرانی است. این آش با رشته فرنگی، حبوبات، سبزی آش، کشک، زعفران و ادویه جات تهیه می شود و طعمی گرم و دلچسب دارد. آش رشته را معمولا به عنوان ناهار یا شام سرو می کنند.
مواد لازم:
• ۱ پیمانه رشته فرنگی
• ۲ پیمانه لوبیا سفید
• ۱ پیمانه عدس
• ۱/۲ پیمانه نخود
• ۴۰۰ گرم اسفناج
• ۳۰۰ گرم تره
• ۲۰۰ گرم جعفری
• ۲۰۰ گرم گشنیز
• ۲۰۰ گرم پیاز داغ
• ۲۰۰ گرم کشک
• ۴ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
• نمک، فلفل و ادویه جات به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. حبوبات را از شب قبل خیس کنید.
۲. روز بعد، حبوبات را با آب و نمک بپزید تا نرم شوند.
۳. سبزی آش را پاک کرده و خرد کنید.
۴. سبزی آش را در قابلمه ای بریزید و با کمی روغن تفت دهید.
۵. حبوبات پخته شده را به سبزی اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید.
۶. رشته فرنگی، زعفران، نمک، فلفل و ادویه جات را به آش اضافه کنید و آب جوش بریزید تا آش جا بیفتد.
۷. در اواخر پخت، کشک را به آش اضافه کنید و هم بزنید تا به خوبی حل شود.
۸. آش رشته را با نان، پیاز داغ و نعناع داغ سرو کنید.
۲. آش دوغ:
آش دوغ یکی از آش های سنتی و خوشمزه ایرانی است که با دوغ، برنج، سبزی آش، کشک، نعناع و ادویه جات تهیه می شود. این آش طعمی ترش و ملس دارد و معمولا به عنوان ناهار یا شام سرو می شود.
مواد لازم:
• ۲ پیمانه دوغ
• ۱ پیمانه برنج
• ۴۰۰ گرم سبزی آش
• ۲۰۰ گرم کشک
• ۱۰۰ گرم نعناع
• نمک، فلفل و ادویه جات به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. برنج را خیس کنید و به همراه دوغ در قابلمه ای بریزید.
۲. سبزی آش را پاک کرده و خرد کنید و به برنج و دوغ اضافه کنید.
۳. قابلمه را روی شعله قرار دهید و تا زمانی که برنج و سبزی بپزند، بجوشانید.
۴. کشک را با کمی آب مخلوط کنید و به آش اضافه کنید.
۵. نمک، فلفل و ادویه جات را به آش اضافه کنید و هم بزنید.
۶. در اواخر پخت، نعناع را به آش اضافه کنید و هم بزنید.
۷. آش دوغ را با نان، پیاز داغ و سیر داغ سرو کنید.
۳. آش کلم:
آش کلم یکی از آش های سنتی و خوشمزه ایرانی است که با کلم قمری، حبوبات، سبزی آش، کشک، زعفران و ادویه جات تهیه می شود. این آش طعمی ملایم و دلچسب دارد و معمولا به عنوان ناهار یا شام سرو می شود.
مواد لازم:
• ۱ عدد کلم قمری متوسط
• ۱ پیمانه لوبیا سفید
• ۱/۲ پیمانه عدس
• ۱/۴ پیمانه نخود
• ۴۰۰ گرم سبزی آش
• ۲۰۰ گرم کشک
• ۴ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
• نمک، فلفل و ادویه جات به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. حبوبات را از شب قبل خیس کنید.
۲. روز بعد، حبوبات را با آب و نمک بپزید تا نرم شوند.
۳. کلم قمری را رنده یا ریز خرد کنید.
۴. سبزی آش را پاک کرده و خرد کنید.
۵. در یک قابلمه پیاز را نگینی خرد کرده و با روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود.
۶. کلم رنده شده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا کمی نرم شود.
۷. حبوبات پخته شده، سبزی آش، زعفران، نمک، فلفل و ادویه جات را به کلم اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید.
۸. آب جوش به اندازه ای اضافه کنید که مواد آش غوطه ور شوند و روی حرارت ملایم بگذارید تا آش جا بیفتد.
۹. در اواخر پخت، کشک را با کمی آب مخلوط کنید و به آش اضافه کنید.
۱۰. آش کلم را با نان، پیاز داغ و نعناع داغ سرو کنید.
روش دوم:
مواد لازم:
• ۱ عدد کلم قمری متوسط
• ۱ پیمانه بلغور
• ۱/۲ پیمانه لوبیا سفید
• ۱/۴ پیمانه نخود
• ۴۰۰ گرم سبزی آش (شامل اسفناج، تره، جعفری و گشنیز)
• ۲۰۰ گرم کشک
• ۴ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
• نمک، فلفل و ادویه جات به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. لوبیا و نخود را از شب قبل خیس کنید.
۲. روز بعد، لوبیا و نخود را با آب و نمک بپزید تا نرم شوند.
۳. کلم قمری را رنده یا ریز خرد کنید.
۴. سبزی آش را پاک کرده و خرد کنید.
۵. در یک قابلمه پیاز را نگینی خرد کرده و با روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود.
۶. کلم رنده شده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا کمی نرم شود.
۷. بلغور را به کلم اضافه کنید و تفت دهید تا کمی طلایی شود.
۸. لوبیا و نخود پخته شده، سبزی آش، زعفران، نمک، فلفل و ادویه جات را به کلم و بلغور اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید.
۹. آب جوش به اندازه ای اضافه کنید که مواد آش غوطه ور شوند و روی حرارت ملایم بگذارید تا آش جا بیفتد.
۱۰. در اواخر پخت، کشک را با کمی آب مخلوط کنید و به آش اضافه کنید.
۱۱. آش کلم را با نان، پیاز داغ و نعناع داغ سرو کنید.
نکات:
• می توانید از گوشت مرغ یا گوشت گوسفند نیز در این آش استفاده کنید.
• برای اینکه آش کلم شما طعم بهتری داشته باشد، می توانید از زعفران بیشتری استفاده کنید.
• در صورت تمایل می توانید از کمی رب گوجه فرنگی نیز در این آش استفاده کنید.
• آش کلم را می توانید به صورت یخ زده نیز نگهداری کنید.
• انواع پلو و چلو: پایه ثابت سفره های ایرانی با تنوعی بی نظیر
تنوع پلو و چلوهای ایرانی بسیار زیاد است و هر منطقه و شهر ممکن است دستور پخت خاص خود را داشته باشد. برخی از محبوب ترین انواع پلو و چلوهای ایرانی عبارتند از:
• چلو: چلو برنجی است که به صورت ساده پخته می شود و معمولا به عنوان پایه برای سرو انواع خورشت ها و کباب ها استفاده می شود.
• پلو سفید: پلو سفید نوعی پلو است که با برنج و آب و نمک پخته می شود و طعمی ساده و ملایم دارد.
• پلو زعفرانی: پلو زعفرانی نوعی پلو است که با برنج، زعفران و ادویه جات پخته می شود و طعمی بسیار خوشمزه و عطری دلنشین دارد.
• پلو مخلوط: پلو مخلوط نوعی پلو است که با برنج، سبزیجات، گوشت یا مرغ و ادویه جات پخته می شود و طعمی بسیار متنوع و لذیذ دارد.
• مرصع پلو: مرصع پلو نوعی پلو مجلسی است که با برنج، زعفران، خلال بادام، خلال پسته، کشمش و زرشک پخته می شود و طعمی بسیار لوکس و خوشمزه دارد.
• چلو کباب: چلو کباب یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی است که با چلو و کباب کوبیده یا جوجه کباب سرو می شود.
• قرمه سبزی پلو: قرمه سبزی پلو یکی دیگر از غذاهای محبوب ایرانی است که با چلو و خورشت قرمه سبزی سرو می شود.
• فسنجان پلو: فسنجان پلو نوعی پلو است که با چلو و خورشت فسنجان سرو می شود.
• لوبیا پلو: لوبیا پلو نوعی پلو مخلوط است که با برنج، لوبیا، گوشت یا مرغ و ادویه جات پخته می شود.
• عدس پلو: عدس پلو نوعی پلو مخلوط است که با برنج، عدس، گوشت یا مرغ و ادویه جات پخته می شود.
نکات:
• برای پخت پلو و چلوهای ایرانی از برنج ایرانی استفاده کنید.
• برنج را قبل از پخت به مدت چند ساعت خیس کنید.
• از زعفران، ادویه جات و سبزیجات تازه برای طعم دار کردن پلو و چلو استفاده کنید.
• پلو و چلو را می توانید با انواع خورشت ها، کباب ها، سالادها و ترشی ها سرو کنید.